Το ροζέ κρασί Moschόpolis 8 αποτελείται από την διάσημη κόκκινη ποικιλία σταφυλιού της Βόρειας Ελλάδας, Ξινόμαυρο (80%), καθώς και την παγκοσμίως διάσημη ποικιλία Syrah (20%). Το κρασί αφού ζημώσει με τις αυθόρμητες γηγενείς ζύμες από το αμπέλι, ωριμάζει για 8 μήνες σε μεταχειρισμένα γαλλικά δρύινα βαρέλια μαζί με τις λεπτές οινολάσπες. Στο τέλος εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, για να διατηρήσει όλα του τα χαρακτηριστικά.

Ανοιχτό ροδί χρώμα με διακριτικές μοβ ανταύγειες που το κάνουν να εντυπωσιάζει στο ποτήρι.Στη μύτη έρχονται γλυκά αρώματα ροδιού και βύσσινου ή αρώματα από κεράσι, ενώ υπάρχουν νύξεις καραμέλας και βανίλιας όσο εξελίσσεται στο ποτήρι.

Στο στόμα είναι στρόγγυλο, με βελούδινη αίσθηση. Η γλυκύτητα βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία με την οξύτητα πράγμα που δίνει μια αίσθηση δροσιάς στο στόμα, ενώ οι ελάχιστες τανικές νύξεις προσθέτουν πολυπλοκότητα.

Ένα καλής διάρκειας τελείωμα με αίσθηση φρούτων ολοκληρώνουν την γευστική εμπειρία.

EN
Πίσω στη λίστα κρασιών
Moschopolis Σειρά Κρασιών

Moschópolis 8 Xinomavro Syrah

Το ροζέ κρασί Moschόpolis 8 αποτελείται από την διάσημη κόκκινη ποικιλία σταφυλιού της Βόρειας Ελλάδας, Ξινόμαυρο (80%), καθώς και την παγκοσμίως διάσημη ποικιλία Syrah (20%). Το κρασί αφού ζημώσει με τις αυθόρμητες γηγενείς ζύμες από το αμπέλι, ωριμάζει για 8 μήνες σε μεταχειρισμένα γαλλικά δρύινα βαρέλια μαζί με τις λεπτές οινολάσπες. Στο τέλος εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, για να διατηρήσει όλα του τα χαρακτηριστικά.

Ανοιχτό ροδί χρώμα με διακριτικές μοβ ανταύγειες που το κάνουν να εντυπωσιάζει στο ποτήρι.Στη μύτη έρχονται γλυκά αρώματα ροδιού και βύσσινου ή αρώματα από κεράσι, ενώ υπάρχουν νύξεις καραμέλας και βανίλιας όσο εξελίσσεται στο ποτήρι.

Στο στόμα είναι στρόγγυλο, με βελούδινη αίσθηση. Η γλυκύτητα βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία με την οξύτητα πράγμα που δίνει μια αίσθηση δροσιάς στο στόμα, ενώ οι ελάχιστες τανικές νύξεις προσθέτουν πολυπλοκότητα.

Ένα καλής διάρκειας τελείωμα με αίσθηση φρούτων ολοκληρώνουν την γευστική εμπειρία.

Αναλυτικές Πληροφορίες

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Ξινόμαυρο 80% Syrah 20%
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Οινοποίηση και σταθεροποίηση σε δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία και σε δρύινα βαρέλια
ΖΥΜΩΣΗ
Γηγενείς άγριες ζύμες
ALCOHOL
12,5%
ΩΡΙΜΑΣΗ
Ωρίμαση για 6 μήνες και σταθεροποίηση σε πρώτης και δεύτερης χρήσης γαλλικά δρύινα βαρέλια
ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑ
Αφιλτράριστο
BTL_NO
5,800

ΒΡΑΒΕΊΑ

Thessaloniki International Wine & Spirits Competition Silver 2020, 2022, Gold 2021
Βιολογική αναγεννητική καλλιέργεια. Αμμοπηλώδη και πετρώδη εδάφη σε υψόμετρο 500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Βιολογική αναγεννητική καλλιέργεια. Ξηρικός αμπελώνας σε παραθαλάσσια περιοχή με φτωχά εδάφη (κόκκινα χώματα με πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε πέτρες). Η φτωχή σύσταση του εδάφους σε συνδυασμό με τον προσανατολισμό του, που δίνει τη μέγιστη έκθεση στον ήλιο του καλοκαιριού, προικίζει το σταφύλι με τα καταπληκτικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών. Ιδανικός προσανατολισμός, που σε συνδυασμό με την τοποθεσία, την σύσταση του εδάφους και τον ξηρικό χαρακτήρα του, εξασφαλίζουν την υγειή εξέλιξή του, με αποτέλεσμα να γίνονται οι λιγότερες δυνατές καλλιεργητικές επεμβάσεις. Υπάρχουν χρονιές που η παραγωγή εξελίσσεται απόλυτα φυσικά, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για δραστικές παρεμβάσεις.

Επίσης, συνήθως γίνεται πράσινος τρύγος (κόψιμο περιττών τσαμπιών από νωρίς για μειωμένη και ποιοτικότερη παραγωγή), ενώ σπάνια φτάνουμε σε στρεμματικές αποδόσεις της τάξης των 1000 κιλών ανά στρέμμα. Ένας μέσος όρος είναι τα 700-850 κιλά ανά στρέμμα.

Τέλος, οι περισσότερες εργασίες γίνονται χειρωνακτικά, ενώ κοπάδι προβάτων επισκέπτεται συχνά τον αμπελώνα για βόσκηση και φυσική λίπανση.

ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΦΑΓΗΤΟΥ

Συνοδεύει άριστα πιάτα λιπαρών ψαρικών (αστακός, καραβίδες, μεγάλα ψάρια όπως ροφός, σολομός ή χέλι). Μπορείτε να το δοκιμάσετε και με πουλερικά και άσπρες σάλτσες. Επίσης θα κάνει την έκπληξη αν συνδυαστεί με λαδερά όπως μπάμιες ή φασολάκια, ενώ και παραδοσιακά μεσογειακά πιάτα, όπως λαχανικά στον φούρνο ή και ο μουσακάς βρίσκονται στην εμβέλειά του.