Το ροζέ κρασί Moschόpolis 8 αποτελείται από την διάσημη κόκκινη ποικιλία σταφυλιού της Βόρειας Ελλάδας, Ξινόμαυρο (80%), καθώς και την παγκοσμίως διάσημη ποικιλία Syrah (20%). Το κρασί αφού ζημώσει με τις αυθόρμητες γηγενείς ζύμες από το αμπέλι, ωριμάζει για 8 μήνες σε μεταχειρισμένα γαλλικά δρύινα βαρέλια μαζί με τις λεπτές οινολάσπες. Στο τέλος εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, για να διατηρήσει όλα του τα χαρακτηριστικά.
Ανοιχτό ροδί χρώμα με διακριτικές μοβ ανταύγειες που το κάνουν να εντυπωσιάζει στο ποτήρι.Στη μύτη έρχονται γλυκά αρώματα ροδιού και βύσσινου ή αρώματα από κεράσι, ενώ υπάρχουν νύξεις καραμέλας και βανίλιας όσο εξελίσσεται στο ποτήρι.
Στο στόμα είναι στρόγγυλο, με βελούδινη αίσθηση. Η γλυκύτητα βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία με την οξύτητα πράγμα που δίνει μια αίσθηση δροσιάς στο στόμα, ενώ οι ελάχιστες τανικές νύξεις προσθέτουν πολυπλοκότητα.
Ένα καλής διάρκειας τελείωμα με αίσθηση φρούτων ολοκληρώνουν την γευστική εμπειρία.
Το ροζέ κρασί Moschόpolis 8 αποτελείται από την διάσημη κόκκινη ποικιλία σταφυλιού της Βόρειας Ελλάδας, Ξινόμαυρο (80%), καθώς και την παγκοσμίως διάσημη ποικιλία Syrah (20%). Το κρασί αφού ζημώσει με τις αυθόρμητες γηγενείς ζύμες από το αμπέλι, ωριμάζει για 8 μήνες σε μεταχειρισμένα γαλλικά δρύινα βαρέλια μαζί με τις λεπτές οινολάσπες. Στο τέλος εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, για να διατηρήσει όλα του τα χαρακτηριστικά.
Ανοιχτό ροδί χρώμα με διακριτικές μοβ ανταύγειες που το κάνουν να εντυπωσιάζει στο ποτήρι.Στη μύτη έρχονται γλυκά αρώματα ροδιού και βύσσινου ή αρώματα από κεράσι, ενώ υπάρχουν νύξεις καραμέλας και βανίλιας όσο εξελίσσεται στο ποτήρι.
Στο στόμα είναι στρόγγυλο, με βελούδινη αίσθηση. Η γλυκύτητα βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία με την οξύτητα πράγμα που δίνει μια αίσθηση δροσιάς στο στόμα, ενώ οι ελάχιστες τανικές νύξεις προσθέτουν πολυπλοκότητα.
Ένα καλής διάρκειας τελείωμα με αίσθηση φρούτων ολοκληρώνουν την γευστική εμπειρία.
Βιολογική αναγεννητική καλλιέργεια. Ξηρικός αμπελώνας σε παραθαλάσσια περιοχή με φτωχά εδάφη (κόκκινα χώματα με πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε πέτρες). Η φτωχή σύσταση του εδάφους σε συνδυασμό με τον προσανατολισμό του, που δίνει τη μέγιστη έκθεση στον ήλιο του καλοκαιριού, προικίζει το σταφύλι με τα καταπληκτικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών. Ιδανικός προσανατολισμός, που σε συνδυασμό με την τοποθεσία, την σύσταση του εδάφους και τον ξηρικό χαρακτήρα του, εξασφαλίζουν την υγειή εξέλιξή του, με αποτέλεσμα να γίνονται οι λιγότερες δυνατές καλλιεργητικές επεμβάσεις. Υπάρχουν χρονιές που η παραγωγή εξελίσσεται απόλυτα φυσικά, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για δραστικές παρεμβάσεις.
Επίσης, συνήθως γίνεται πράσινος τρύγος (κόψιμο περιττών τσαμπιών από νωρίς για μειωμένη και ποιοτικότερη παραγωγή), ενώ σπάνια φτάνουμε σε στρεμματικές αποδόσεις της τάξης των 1000 κιλών ανά στρέμμα. Ένας μέσος όρος είναι τα 700-850 κιλά ανά στρέμμα.
Τέλος, οι περισσότερες εργασίες γίνονται χειρωνακτικά, ενώ κοπάδι προβάτων επισκέπτεται συχνά τον αμπελώνα για βόσκηση και φυσική λίπανση.
Συνοδεύει άριστα πιάτα λιπαρών ψαρικών (αστακός, καραβίδες, μεγάλα ψάρια όπως ροφός, σολομός ή χέλι). Μπορείτε να το δοκιμάσετε και με πουλερικά και άσπρες σάλτσες. Επίσης θα κάνει την έκπληξη αν συνδυαστεί με λαδερά όπως μπάμιες ή φασολάκια, ενώ και παραδοσιακά μεσογειακά πιάτα, όπως λαχανικά στον φούρνο ή και ο μουσακάς βρίσκονται στην εμβέλειά του.