Αποτελείται από δύο από τις πιο διάσημες ελληνικές ποικιλίες. Το Ασύρτικο (90%) των νησιών του Αιγαίου και το Ξινόμαυρο (10%), το διάσημο σταφύλι της Βόρειας Ελλαδας. Το κρασί, αφού ζυμώσει με τις αυθόρμητες γηγενείς ζύμες από το αμπέλι, αποζυμώνει και ωριμάζει για 6 μήνες σε καινούργια και δεύτερης χρήσης γαλλλικά δρύινα βαρέλια μαζί με τις λεπτές οινολάσπες. Στο τέλος εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, για να διατηρήσει όλα του τα χαρακτηριστικά.

Στη μύτη, υψηλής έντασης αρώματα κίτρου, πεπονιού και αχλαδιού, και αρώματα λεμονανθού. Μέλι και καπνός στο παρασκήνιο εκφράζουν το πολύ διακριτικό βαρέλι. Μετά τον πρώτο χρόνο παλαίωσης, εμφανίζονται ιδιαίτερα βενζοϊκά αρώματα και ορυκτότητα. Η παραμονή στα βαρέλια μαζί με τις λεπτές οινολάσπες το κάνουν γεμάτο και λιπαρό. Ευχαριστά ξηρό με δροσιστική οξύτητα, με τα λευκοσαρκα φρούτα, όπως το πεπόνι το ροδάκινο και το αχλάδι να ξεχωρίζουν ακολουθούμενα από το κίτρο. Η πολύ μακριά επίγευση αφήνει φρουτένια αίσθηση στο στόμα που διαρκεί.

Αλκοολικός τίτλος 13.5-14%.

EN

Η ΣΥΛΛΟΓΉ ΜΑΣ