Συνοινοποίηση της γηγενούς ποικιλίας Μαυροτράγανο (60%) και της διάσημης παγκόσμιας ποικιλίας Syrah (40%). Τα σταφύλια προέρχονται από τον ιδιόκτητο ξηρικό και βιολογικό αμπελώνα μας σε λοφώδη περιοχή σε υψόμετρο 500μ, όπου κυριαρχούν τα κόκκινα χώματα με μεγάλη περιεκτικότητα σε πέτρα, κατάλληλα για καλλιέργεια ερυθρών ποικιλών. Οι μικρή στρεμματική απόδοση εξασφαλίζει την υψηλή συμπύκνωση. Το κρασί αφού ζημώσει με τις αυθόρμητες γηγενείς ζύμες από το αμπέλι, παλαιώνει για 18 μήνες μεταχειρισμένα γαλλικά δρύινα βαρέλια που προέρχονται από τη χρήση τους στο λευκό και το ροζέ κρασί της σειράς Moschopolis. Eμφιαλώνεται αφιλτράριστο για να διατηρήσει όλα του τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Στη μύτη, έντονα αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων, κυρίως μικρών μούρων, βύσινου και δαμάσκηνου. Αποξηραμένο σύκο, ξηροί καρποί και καραμέλα ακολουθούνται από τη γλυκιά αίσθηση φρέσκων μενεξέδων που έρχονται από το βάθος. Αφήνοντάς το να αναπνεύσει, βανίλια, μαύρη σοκολάτα, καφές, μπαχαρικά, κάστανο και καπνός από το βαρέλι κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Αλκοολικός τίτλος 14.5-15%.
Συνοινοποίηση της γηγενούς ποικιλίας Μαυροτράγανο (60%) και της διάσημης παγκόσμιας ποικιλίας Syrah (40%). Τα σταφύλια προέρχονται από τον ιδιόκτητο ξηρικό και βιολογικό αμπελώνα μας σε λοφώδη περιοχή σε υψόμετρο 500μ, όπου κυριαρχούν τα κόκκινα χώματα με μεγάλη περιεκτικότητα σε πέτρα, κατάλληλα για καλλιέργεια ερυθρών ποικιλών. Οι μικρή στρεμματική απόδοση εξασφαλίζει την υψηλή συμπύκνωση. Το κρασί αφού ζημώσει με τις αυθόρμητες γηγενείς ζύμες από το αμπέλι, παλαιώνει για 18 μήνες μεταχειρισμένα γαλλικά δρύινα βαρέλια που προέρχονται από τη χρήση τους στο λευκό και το ροζέ κρασί της σειράς Moschopolis. Eμφιαλώνεται αφιλτράριστο για να διατηρήσει όλα του τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Στη μύτη, έντονα αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων, κυρίως μικρών μούρων, βύσινου και δαμάσκηνου. Αποξηραμένο σύκο, ξηροί καρποί και καραμέλα ακολουθούνται από τη γλυκιά αίσθηση φρέσκων μενεξέδων που έρχονται από το βάθος. Αφήνοντάς το να αναπνεύσει, βανίλια, μαύρη σοκολάτα, καφές, μπαχαρικά, κάστανο και καπνός από το βαρέλι κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Αλκοολικός τίτλος 14.5-15%.
Βιολογική αναγεννητική καλλιέργεια. Ξηρικός αμπελώνας σε παραθαλάσσια περιοχή με φτωχά εδάφη (κόκκινα χώματα με πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε πέτρες). Η φτωχή σύσταση του εδάφους σε συνδυασμό με τον προσανατολισμό του, που δίνει τη μέγιστη έκθεση στον ήλιο του καλοκαιριού, προικίζει το σταφύλι με τα καταπληκτικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών. Ιδανικός προσανατολισμός, που σε συνδυασμό με την τοποθεσία, την σύσταση του εδάφους και τον ξηρικό χαρακτήρα του, εξασφαλίζουν την υγειή εξέλιξή του, με αποτέλεσμα να γίνονται οι λιγότερες δυνατές καλλιεργητικές επεμβάσεις. Υπάρχουν χρονιές που η παραγωγή εξελίσσεται απόλυτα φυσικά, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για δραστικές παρεμβάσεις.
Επίσης, συνήθως γίνεται πράσινος τρύγος (κόψιμο περιττών τσαμπιών από νωρίς για μειωμένη και ποιοτικότερη παραγωγή), ενώ σπάνια φτάνουμε σε στρεμματικές αποδόσεις της τάξης των 700 κιλών ανά στρέμμα. Ένας μέσος όρος είναι τα 500-550 κιλά ανά στρέμμα.
Τέλος, οι περισσότερες εργασίες γίνονται χειρωνακτικά, ενώ κοπάδι προβάτων επισκέπτεται συχνά τον αμπελώνα για βόσκηση και φυσική λίπανση.
Συνοδεύει άριστα πιάτα κροατικών, τόσο μαγειρευτών όσο και ψητών, μαγειρευτά με κόκκινες σάλτσες, χωριάτικες λιπαρές πίτες (κυρίως κρεατόπιτες), κίτρινα ώριμα τυριά.
Το ξηρό κόκκινο κρασί είναι πλούσιο στην ουσία ρεσβερετρόλη, η οποία είναι γνωστή για τον ρόλο της στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων και στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.