Το κόκκινο κρασί Moschópolis 24 αποτελείται από την παγκοσμίου φήμης ποικιλία σταφυλιών Pinot Noir (95%). Οι λεπτές οινολάσπες της διαδικασίας οινοποίησης του σταφυλιού Ασύρτικο του επόμενου έτους συμπληρώνουν το υπόλοιπο του ποσοστού (5%). Παράγεται με σταφύλια από έναν ορεινό αμπελώνα ξερικής καλλιέργειας, μέσα στα μονοπάτια της άρκτου της Πίνδου (Ursa Trail) στη Δυτική Μακεδονία, σε ένα δροσιστικό υψόμετρο 900 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το έδαφος κυριαρχείται από αμμώδη πηλό με υψηλή περιεκτικότητα σε πέτρες, ενώ τα καλοκαίρια είναι δροσερά και ξηρά. Το κρασί, μετά τη ζύμωση με τις ιθαγενείς ζύμες από το αμπέλι, ωριμάζει για 24 μήνες σε χρησιμοποιημένα γαλλικά δρύινα βαρέλια που προέρχονται από τη χρήση τους σε λευκό και το ροζέ κρασί της σειράς Moschopolis. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο για να διατηρεί όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του.
Φωτεινό και κομψό, με φινετσάτα γλυκά φρούτα στη μύτη, γεμάτο πλούσιο και έντονο μούρο και κόκκινες νότες λουλουδιών. Ελαφρές γήινες και μεταλλικές νότες θα εμφανιστούν σταδιακά με τη παλαίωσή του. Φωτεινό κόκκινο χρώμα με ανοιχτές μοβ αντάβγιες. Ο ουρανίσκος είναι καθαρός και κομψός, φέρνοντας φρούτο κεράσι με στιβαρή, πικάντικη και λαχταριστή ταννική δομή. Διατηρεί σημαντική συγκέντρωση και δομή για να ανταμείψει μια μακροχρόνια παλαίωση.
Αλκοολικός τίτλος 13.5-14%.
Το κόκκινο κρασί Moschópolis 24 αποτελείται από την παγκοσμίου φήμης ποικιλία σταφυλιών Pinot Noir (95%). Οι λεπτές οινολάσπες της διαδικασίας οινοποίησης του σταφυλιού Ασύρτικο του επόμενου έτους συμπληρώνουν το υπόλοιπο του ποσοστού (5%). Παράγεται με σταφύλια από έναν ορεινό αμπελώνα ξερικής καλλιέργειας, μέσα στα μονοπάτια της άρκτου της Πίνδου (Ursa Trail) στη Δυτική Μακεδονία, σε ένα δροσιστικό υψόμετρο 900 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το έδαφος κυριαρχείται από αμμώδη πηλό με υψηλή περιεκτικότητα σε πέτρες, ενώ τα καλοκαίρια είναι δροσερά και ξηρά. Το κρασί, μετά τη ζύμωση με τις ιθαγενείς ζύμες από το αμπέλι, ωριμάζει για 24 μήνες σε χρησιμοποιημένα γαλλικά δρύινα βαρέλια που προέρχονται από τη χρήση τους σε λευκό και το ροζέ κρασί της σειράς Moschopolis. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο για να διατηρεί όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του.
Φωτεινό και κομψό, με φινετσάτα γλυκά φρούτα στη μύτη, γεμάτο πλούσιο και έντονο μούρο και κόκκινες νότες λουλουδιών. Ελαφρές γήινες και μεταλλικές νότες θα εμφανιστούν σταδιακά με τη παλαίωσή του. Φωτεινό κόκκινο χρώμα με ανοιχτές μοβ αντάβγιες. Ο ουρανίσκος είναι καθαρός και κομψός, φέρνοντας φρούτο κεράσι με στιβαρή, πικάντικη και λαχταριστή ταννική δομή. Διατηρεί σημαντική συγκέντρωση και δομή για να ανταμείψει μια μακροχρόνια παλαίωση.
Αλκοολικός τίτλος 13.5-14%.
Μη αρδευόμενος ορεινός αμπελώνας στην Πίνδο της Δυτικής Μακεδονίας, σε ένα δροσιστικό υψόμετρο 900 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Έδαφος αργιλοπηλώδες με υψηλή περιεκτικότητα σε πέτρινο και χαλίκι. Χρησιμοποιείται ένα καινοτόμο σύστημα στήριξης αμπέλου, όπου τα σταφύλια κρέμονται από ύψος 1,8 μέτρων πάνω από το έδαφος, ενώ βρίσκονται κάτω από το μόνιμο κάλυμμα του φυλλώματος, με μέγιστο αερισμό. Το κλάδεμα γίνεται με διπλό χαλαρό κορδόνι και γίνονται μικρές παρεμβάσεις, όταν χρειάζεται, για να έχουν την απαιτούμενη απόδοση 500 κιλών ανά στρέμμα.
Πρόκειται για ένα γαστρονομικό Pinot Noir που συνδυάζεται υπέροχα με πάπια και άλλα πουλερικά και κυνήγι και, φυσικά, μαγειρευτά. Θα ταιριάζει καλά με ψητά ορτύκια, κοτόπουλο ή χοιρινό κρέας, αλλά και με λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος. Παραδοσιακά ελληνικά πιάτα από την μακεδονίτικη κουζίνα, που περιλαμβάνουν αποξηραμένα φρούτα, όπως δαμάσκηνο ή σύκα, βρίσκονται επίσης στη γκάμα του.