Το κόκκινο κρασί Moschópolis 24 αποτελείται από την παγκοσμίου φήμης ποικιλία σταφυλιών Pinot Noir (95%). Οι λεπτές οινολάσπες της διαδικασίας οινοποίησης του σταφυλιού Ασύρτικο του επόμενου έτους συμπληρώνουν το υπόλοιπο του ποσοστού (5%). Παράγεται με σταφύλια από έναν ορεινό αμπελώνα ξερικής καλλιέργειας, μέσα στα μονοπάτια της άρκτου της Πίνδου (Ursa Trail) στη Δυτική Μακεδονία, σε ένα δροσιστικό υψόμετρο 900 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το έδαφος κυριαρχείται από αμμώδη πηλό με υψηλή περιεκτικότητα σε πέτρες, ενώ τα καλοκαίρια είναι δροσερά και ξηρά. Το κρασί, μετά τη ζύμωση με τις ιθαγενείς ζύμες από το αμπέλι, ωριμάζει για 24 μήνες σε χρησιμοποιημένα γαλλικά δρύινα βαρέλια που προέρχονται από τη χρήση τους σε λευκό και το ροζέ κρασί της σειράς Moschopolis. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο για να διατηρεί όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

Φωτεινό και κομψό, με φινετσάτα γλυκά φρούτα στη μύτη, γεμάτο πλούσιο και έντονο μούρο και κόκκινες νότες λουλουδιών. Ελαφρές γήινες και μεταλλικές νότες θα εμφανιστούν σταδιακά με τη παλαίωσή του. Φωτεινό κόκκινο χρώμα με ανοιχτές μοβ αντάβγιες. Ο ουρανίσκος είναι καθαρός και κομψός, φέρνοντας φρούτο κεράσι με στιβαρή, πικάντικη και λαχταριστή ταννική δομή. Διατηρεί σημαντική συγκέντρωση και δομή για να ανταμείψει μια μακροχρόνια παλαίωση.

Αλκοολικός τίτλος 13.5-14%.

EN

Collection: Moschopolis

Moschópolis 24 Pinot Noir sur lies de Assyrtiko

Το κόκκινο κρασί Moschópolis 24 αποτελείται από την παγκοσμίου φήμης ποικιλία σταφυλιών Pinot Noir (95%). Οι λεπτές οινολάσπες της διαδικασίας οινοποίησης του σταφυλιού Ασύρτικο του επόμενου έτους συμπληρώνουν το υπόλοιπο του ποσοστού (5%). Παράγεται με σταφύλια από έναν ορεινό αμπελώνα ξερικής καλλιέργειας, μέσα στα μονοπάτια της άρκτου της Πίνδου (Ursa Trail) στη Δυτική Μακεδονία, σε ένα δροσιστικό υψόμετρο 900 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το έδαφος κυριαρχείται από αμμώδη πηλό με υψηλή περιεκτικότητα σε πέτρες, ενώ τα καλοκαίρια είναι δροσερά και ξηρά. Το κρασί, μετά τη ζύμωση με τις ιθαγενείς ζύμες από το αμπέλι, ωριμάζει για 24 μήνες σε χρησιμοποιημένα γαλλικά δρύινα βαρέλια που προέρχονται από τη χρήση τους σε λευκό και το ροζέ κρασί της σειράς Moschopolis. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο για να διατηρεί όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

Φωτεινό και κομψό, με φινετσάτα γλυκά φρούτα στη μύτη, γεμάτο πλούσιο και έντονο μούρο και κόκκινες νότες λουλουδιών. Ελαφρές γήινες και μεταλλικές νότες θα εμφανιστούν σταδιακά με τη παλαίωσή του. Φωτεινό κόκκινο χρώμα με ανοιχτές μοβ αντάβγιες. Ο ουρανίσκος είναι καθαρός και κομψός, φέρνοντας φρούτο κεράσι με στιβαρή, πικάντικη και λαχταριστή ταννική δομή. Διατηρεί σημαντική συγκέντρωση και δομή για να ανταμείψει μια μακροχρόνια παλαίωση.

Αλκοολικός τίτλος 13.5-14%.

Moschópolis 18 Mavrotragano Syrah

Συνοινοποίηση της γηγενούς ποικιλίας Μαυροτράγανο (60%) και της διάσημης παγκόσμιας ποικιλίας Syrah (40%). Τα σταφύλια προέρχονται από τον ιδιόκτητο ξηρικό και βιολογικό αμπελώνα μας σε λοφώδη περιοχή σε υψόμετρο 500μ, όπου κυριαρχούν τα κόκκινα χώματα με μεγάλη περιεκτικότητα σε πέτρα, κατάλληλα για καλλιέργεια ερυθρών ποικιλών. Οι μικρή στρεμματική απόδοση εξασφαλίζει την υψηλή συμπύκνωση. Το κρασί αφού ζημώσει με τις αυθόρμητες γηγενείς ζύμες από το αμπέλι, παλαιώνει για 18 μήνες μεταχειρισμένα γαλλικά δρύινα βαρέλια που προέρχονται από τη χρήση τους στο λευκό και το ροζέ κρασί της σειράς Moschopolis. Eμφιαλώνεται αφιλτράριστο για να διατηρήσει όλα του τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Στη μύτη, έντονα αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων, κυρίως μικρών μούρων, βύσινου και δαμάσκηνου. Αποξηραμένο σύκο, ξηροί καρποί και καραμέλα ακολουθούνται από τη γλυκιά αίσθηση φρέσκων μενεξέδων που έρχονται από το βάθος. Αφήνοντάς το να αναπνεύσει, βανίλια, μαύρη σοκολάτα, καφές, μπαχαρικά, κάστανο και καπνός από το βαρέλι κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Αλκοολικός τίτλος 14.5-15%.

Moschópolis 6 Assyrtiko with a touch of Xinomavro

Αποτελείται από δύο από τις πιο διάσημες ελληνικές ποικιλίες. Το Ασύρτικο (90%) των νησιών του Αιγαίου και το Ξινόμαυρο (10%), το διάσημο σταφύλι της Βόρειας Ελλαδας. Το κρασί, αφού ζυμώσει με τις αυθόρμητες γηγενείς ζύμες από το αμπέλι, αποζυμώνει και ωριμάζει για 6 μήνες σε καινούργια και δεύτερης χρήσης γαλλλικά δρύινα βαρέλια μαζί με τις λεπτές οινολάσπες. Στο τέλος εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, για να διατηρήσει όλα του τα χαρακτηριστικά.

Στη μύτη, υψηλής έντασης αρώματα κίτρου, πεπονιού και αχλαδιού, και αρώματα λεμονανθού. Μέλι και καπνός στο παρασκήνιο εκφράζουν το πολύ διακριτικό βαρέλι. Μετά τον πρώτο χρόνο παλαίωσης, εμφανίζονται ιδιαίτερα βενζοϊκά αρώματα και ορυκτότητα. Η παραμονή στα βαρέλια μαζί με τις λεπτές οινολάσπες το κάνουν γεμάτο και λιπαρό. Ευχαριστά ξηρό με δροσιστική οξύτητα, με τα λευκοσαρκα φρούτα, όπως το πεπόνι το ροδάκινο και το αχλάδι να ξεχωρίζουν ακολουθούμενα από το κίτρο. Η πολύ μακριά επίγευση αφήνει φρουτένια αίσθηση στο στόμα που διαρκεί.

Αλκοολικός τίτλος 13.5-14%.

Moschópolis 8 Xinomavro Syrah

Το ροζέ κρασί Moschόpolis 8 αποτελείται από την διάσημη κόκκινη ποικιλία σταφυλιού της Βόρειας Ελλάδας, Ξινόμαυρο (80%), καθώς και την παγκοσμίως διάσημη ποικιλία Syrah (20%). Το κρασί αφού ζημώσει με τις αυθόρμητες γηγενείς ζύμες από το αμπέλι, ωριμάζει για 8 μήνες σε μεταχειρισμένα γαλλικά δρύινα βαρέλια μαζί με τις λεπτές οινολάσπες. Στο τέλος εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, για να διατηρήσει όλα του τα χαρακτηριστικά.

Ανοιχτό ροδί χρώμα με διακριτικές μοβ ανταύγειες που το κάνουν να εντυπωσιάζει στο ποτήρι.Στη μύτη έρχονται γλυκά αρώματα ροδιού και βύσσινου ή αρώματα από κεράσι, ενώ υπάρχουν νύξεις καραμέλας και βανίλιας όσο εξελίσσεται στο ποτήρι.

Στο στόμα είναι στρόγγυλο, με βελούδινη αίσθηση. Η γλυκύτητα βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία με την οξύτητα πράγμα που δίνει μια αίσθηση δροσιάς στο στόμα, ενώ οι ελάχιστες τανικές νύξεις προσθέτουν πολυπλοκότητα.

Ένα καλής διάρκειας τελείωμα με αίσθηση φρούτων ολοκληρώνουν την γευστική εμπειρία.