Αιώρα ήταν η αρχαία ελληνική γιορτή αφιερωμένη στον Θεό Διόνυσο και στον εορτασμό της αποκάλυψης του ετήσιου κρασιού. Ήταν μέρος της τριήμερης εορτής των Ανθεστηρίων, όπου με τελετουργικό τρόπο, την πρώτη ημέρα οι χωρικοί άνοιγαν τους πίθους που περιείχαν το κρασί της χρονιάς και γίνονταν οι πρώτες δοκιμές. Τη δεύτερη μέρα γέμιζαν τους αμφορείς και λάμβανε μέρος η γιορτή της αιώρας, όπου, εν μέσω κρασοκατάνοιξης και πλούσιων δείπνων, νεαρές κοπέλες τραγουδούσαν πάνω σε κούνιες, οι οποίες στερεώνονταν σε κλαδιά δέντρων.
Το ερυθρό κρασί Αióra (αιώρα) Ξινόμαυρο Αμφορέας είναι ένα κρασί ήπιας φυσικής οινοποίησης από την ποικιλία Ξινόμαυρο (100%). Σε αυτό το κρασί έχουμε ακολουθήσει παραδοσιακή φυσική μέθοδο οινοποίησης, χωρίς τη χρήση μηχανημάτων, όπου το κρασί ακολούθησε ζύμωση στον αμφορέα με φυσικές γηγενείς ζύμες από το αμπέλι. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και χωρίς προσθήκη θειωδών μετά από 12 μήνες ωρίμανσης στον αμφορέα.
Έχει έναν πολύ εκφραστικό αρωματικό χαρακτήρα με κεράσια και κόκκινα μούρα, φρέσκο δέρμα, μαύρες ελιές και ντομάτες, αλλά και βότανα όπως το θυμάρι, ενώ νότες φρέσκου βρεγμένου χώματος θα προκύψουν από τη χρήση του πήλινου αμφορέα. Το στόμα είναι μέτριο σε όγκο, με ισορροπημένη οξύτητα και μαλακές αλλά έντονες τανίνες. Στο στόμα είναι ζουμερό με κεράσια, βατόμουρα, κράνμπερι, ροζ πιπέρι και δέρμα να γεμίζει τον ουρανίσκο.
Αιώρα ήταν η αρχαία ελληνική γιορτή αφιερωμένη στον Θεό Διόνυσο και στον εορτασμό της αποκάλυψης του ετήσιου κρασιού. Ήταν μέρος της τριήμερης εορτής των Ανθεστηρίων, όπου με τελετουργικό τρόπο, την πρώτη ημέρα οι χωρικοί άνοιγαν τους πίθους που περιείχαν το κρασί της χρονιάς και γίνονταν οι πρώτες δοκιμές. Τη δεύτερη μέρα γέμιζαν τους αμφορείς και λάμβανε μέρος η γιορτή της αιώρας, όπου, εν μέσω κρασοκατάνοιξης και πλούσιων δείπνων, νεαρές κοπέλες τραγουδούσαν πάνω σε κούνιες, οι οποίες στερεώνονταν σε κλαδιά δέντρων.
Το ερυθρό κρασί Αióra (αιώρα) Μαυροτράγανο Αμφορέας είναι ένα κρασί ήπιας φυσικής οινοποίησης από την ποικιλία Μαυροτράγανο (100%). Σε αυτό το κρασί έχουμε ακολουθήσει παραδοσιακή φυσική μέθοδο οινοποίησης, χωρίς τη χρήση μηχανημάτων, όπου το κρασί ακολούθησε ζύμωση στον αμφορέα με φυσικές γηγενείς ζύμες από το αμπέλι. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και χωρίς προσθήκη θειωδών μετά από 12 μήνες ωρίμανσης στον αμφορέα.
Έχει γλυκό μεσογειακό αρωματικό χαρακτήρα με μαρμελάδα βύσσινο και μαύρα μούρα, αποξηραμένα φρούτα και βιολέτες, αλλά και βότανα όπως θυμάρι και δεντρολίβανο, ενώ νότες φρέσκου βρεγμένου χώματος θα προκύψουν από τη χρήση πήλινου αμφορέα. Το στόμα είναι γεμάτο σε όγκο, με ισορροπημένη οξύτητα και απαλές αλλά έντονες τανίνες. Στο στόμα είναι ζουμερό με κράνμπερι, βύσσινα, αποξηραμένα μαύρα φρούτα, ώριμο φραγκοστάφυλο με μαύρο πιπέρι να γεμίζει τον ουρανίσκο.
Αιώρα ήταν η αρχαία ελληνική γιορτή αφιερωμένη στον Θεό Διόνυσο και στον εορτασμό της αποκάλυψης του ετήσιου κρασιού. Ήταν μέρος της τριήμερης εορτής των Ανθεστηρίων, όπου με τελετουργικό τρόπο, την πρώτη ημέρα οι χωρικοί άνοιγαν τους πίθους που περιείχαν το κρασί της χρονιάς και γίνονταν οι πρώτες δοκιμές. Τη δεύτερη μέρα γέμιζαν τους αμφορείς και λάμβανε μέρος η γιορτή της αιώρας, όπου, εν μέσω κρασοκατάνοιξης και πλούσιων δείπνων, νεαρές κοπέλες τραγουδούσαν πάνω σε κούνιες, οι οποίες στερεώνονταν σε κλαδιά δέντρων.
Το λευκό κρασί Aiόra Malagousia Amphora είναι ένα κρασί ήπιας φυσικής οινοποίησης. Χειρονακτικός τρύγος, και οινοποίηση χωρίς την χρήση τεχνολογικού εξοπλισμου με το κρασί να ζυμώνει σε πήλινους αμφορείς μαζί με τα στέμφυλα για μερικές εβδομάδες. Αυθόρμητη ζύμωση και ωρίμανση στους αμφορείς για περίπου 5 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και χωρίς την προσθήκη θειωδών ή άλλων χημικών πρόσθετων.
Μύτη γεμάτη φρεσκάδα με αρώματα αχλαδι, κυδώνι, λεμόνι και lime. Επίσης ανθικά αρώματα λεμονανθών και βοτανικές νότες βασιλικού και θυμαριού. Στο στόμα παρουσιάζει μέτριο σώμα με δροσιστική οξύτητα και εκρηκτική γεύση από κυδώνι, λεμόνι, αχλάδι, κίτρο lime και grapefruit.
Αλκοολικός τίτλος 12.5-13.5%.
Αιώρα ήταν η αρχαία ελληνική γιορτή αφιερωμένη στον Θεό Διόνυσο και στον εορτασμό της αποκάλυψης του ετήσιου κρασιού. Ήταν μέρος της τριήμερης εορτής των Ανθεστηρίων, όπου με τελετουργικό τρόπο, την πρώτη ημέρα οι χωρικοί άνοιγαν τους πίθους που περιείχαν το κρασί της χρονιάς και γίνονταν οι πρώτες δοκιμές. Τη δεύτερη μέρα γέμιζαν τους αμφορείς και λάμβανε μέρος η γιορτή της αιώρας, όπου, εν μέσω κρασοκατάνοιξης και πλούσιων δείπνων, νεαρές κοπέλες τραγουδούσαν πάνω σε κούνιες, οι οποίες στερεώνονταν σε κλαδιά δέντρων.
Το πορτοκαλί κρασί Aiόra Assyrtiko Contact Amphora είναι ένα κρασί ήπιας φυσικής οινοποίησης από 100% Ασύρτικο. Χειρονακτικός τρύγος, και οινοποίηση χωρίς την χρήση τεχνολογικού εξοπλισμου με το κρασί να ζυμώνει σε πήλινους αμφορείς μαζί με τα στέμφυλα για 5 μήνες. Αυθόρμητη ζύμωση και ωρίμανση στους αμφορείς για περίπου 5 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και χωρίς την προσθήκη θειωδών ή άλλων χημικών πρόσθετων.
Εμφανίζει φίνα αρώματα από κίτρινα λουλούδια και άνθη πορτοκαλιάς, αποξηραμένα φρούτα και μέλι, καθώς και βοτανικές νότε και μια αίσθηση πράσινο τσάι. Μέτριο σώμα με δροσιστική οξύτητα και εκρηκτικά αρωματική γεύση από λουλούδια, αποξηραμένα φρούτα και κάστανο, με έντονα ορυκτή επίγευση.
Αλκοολικός τίτλος 13.5-14%.