Αιώρα ήταν η αρχαία ελληνική γιορτή αφιερωμένη στον Θεό Διόνυσο και στον εορτασμό της αποκάλυψης του ετήσιου κρασιού.  Ήταν μέρος της τριήμερης εορτής των Ανθεστηρίων, όπου με τελετουργικό τρόπο, την πρώτη ημέρα οι χωρικοί άνοιγαν τους πύθους που περιείχαν το κρασί της χρονιάς και γίνονταν οι πρώτες δοκιμές. Τη δεύτερη μέρα γέμιζαν τους αμφορείς και λάμβανε μέρος η γιορτή της αιώρας, όπου, εν μέσω κρασοκατάνοιξης και πλούσιων δείπνων, νεαρές κοπέλες τραγουδούσαν πάνω σε κούνιες, οι οποίες στερεώνονταν σε κλαδιά δέντρων.  Στη σειρά αυτήν τιμούμε αυτή την αρχαία παράδοση ακολουθώντας οινοποίηση χρησιμοποιώντας αυθόρμητες άγριες ζύμες, ενώ το κρασί ωριμάζει για περίπου τέσσερεις μήνες σε μεγάλους πήλινους αμφορείς από την Κρήτη. Τέλος εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και με ελάχιστα θειώδη.

Αποτελείται από ένα μπλεντ τριών ποικιλιών σταφυλιού. Δύο διάσημες ελληνικές ποικιλίες, το Μαυροτράγανο των νησιών του Αιγαίου (35%), και το Ξινόμαυρο της Βόρειας Ελλάδας (40%), και μια διεθνή ποικιλία, το Syrah (25%). Φυσική οινοποίηση με αυθόρμητες γηγενείς ζύμες από το αμπέλι. Στη συνέχεια το ωριμάζει για περίπου 4 μήνες σε αμφορείς, ενώ δεν εφαρμόζεται φιλτράρισμα, για να διατηρηθούν όλα του τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αλκοολικός τίτλος 13-13.5%.

Είναι ένα έντονα φρουτώδες κρασί με πολύ ισορροπημένη γεύση. Μύτη υψηλής αρωματικής έντασης, με αρώματα βύσσινου, μαρμελάδας κεράσι, μούρου, δαμάσκηνου και βουτύρου, ενώ στο βάθος διακρίνονται καπνιστή πάπρικα και νωπό χώμα από το πιθάρι. Στο στόμα είναι μετρίου όγκου, με ισορροπημένη οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Στο στόμα είναι ζουμερό, με κεράσι, βατόμουρο, βύσσινο, καραμέλα βουτύρου, ροζ πιπέρι και βανίλια που γεμίζουν στον ουρανίσκο, ενώ υποβόσκουν νότες νωπού χώματος και ώριμου κασσίς.

EN

Collection: Aiora

Αιώρα Κόκκινο Αμφορέας

Αιώρα ήταν η αρχαία ελληνική γιορτή αφιερωμένη στον Θεό Διόνυσο και στον εορτασμό της αποκάλυψης του ετήσιου κρασιού.  Ήταν μέρος της τριήμερης εορτής των Ανθεστηρίων, όπου με τελετουργικό τρόπο, την πρώτη ημέρα οι χωρικοί άνοιγαν τους πύθους που περιείχαν το κρασί της χρονιάς και γίνονταν οι πρώτες δοκιμές. Τη δεύτερη μέρα γέμιζαν τους αμφορείς και λάμβανε μέρος η γιορτή της αιώρας, όπου, εν μέσω κρασοκατάνοιξης και πλούσιων δείπνων, νεαρές κοπέλες τραγουδούσαν πάνω σε κούνιες, οι οποίες στερεώνονταν σε κλαδιά δέντρων.  Στη σειρά αυτήν τιμούμε αυτή την αρχαία παράδοση ακολουθώντας οινοποίηση χρησιμοποιώντας αυθόρμητες άγριες ζύμες, ενώ το κρασί ωριμάζει για περίπου τέσσερεις μήνες σε μεγάλους πήλινους αμφορείς από την Κρήτη. Τέλος εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και με ελάχιστα θειώδη.

Αποτελείται από ένα μπλεντ τριών ποικιλιών σταφυλιού. Δύο διάσημες ελληνικές ποικιλίες, το Μαυροτράγανο των νησιών του Αιγαίου (35%), και το Ξινόμαυρο της Βόρειας Ελλάδας (40%), και μια διεθνή ποικιλία, το Syrah (25%). Φυσική οινοποίηση με αυθόρμητες γηγενείς ζύμες από το αμπέλι. Στη συνέχεια το ωριμάζει για περίπου 4 μήνες σε αμφορείς, ενώ δεν εφαρμόζεται φιλτράρισμα, για να διατηρηθούν όλα του τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αλκοολικός τίτλος 13-13.5%.

Είναι ένα έντονα φρουτώδες κρασί με πολύ ισορροπημένη γεύση. Μύτη υψηλής αρωματικής έντασης, με αρώματα βύσσινου, μαρμελάδας κεράσι, μούρου, δαμάσκηνου και βουτύρου, ενώ στο βάθος διακρίνονται καπνιστή πάπρικα και νωπό χώμα από το πιθάρι. Στο στόμα είναι μετρίου όγκου, με ισορροπημένη οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Στο στόμα είναι ζουμερό, με κεράσι, βατόμουρο, βύσσινο, καραμέλα βουτύρου, ροζ πιπέρι και βανίλια που γεμίζουν στον ουρανίσκο, ενώ υποβόσκουν νότες νωπού χώματος και ώριμου κασσίς.

Αιώρα Λευκό Αμφορέας

Αιώρα ήταν η αρχαία ελληνική γιορτή αφιερωμένη στον Θεό Διόνυσο και στον εορτασμό της αποκάλυψης του ετήσιου κρασιού.  Ήταν μέρος της τριήμερης εορτής των Ανθεστηρίων, όπου με τελετουργικό τρόπο, την πρώτη ημέρα οι χωρικοί άνοιγαν τους πίθους που περιείχαν το κρασί της χρονιάς και γίνονταν οι πρώτες δοκιμές. Τη δεύτερη μέρα γέμιζαν τους αμφορείς και λάμβανε μέρος η γιορτή της αιώρας, όπου, εν μέσω κρασοκατάνοιξης και πλούσιων δείπνων, νεαρές κοπέλες τραγουδούσαν πάνω σε κούνιες, οι οποίες στερεώνονταν σε κλαδιά δέντρων.

Αποτελείται από ένα μπλεντ τριών διάσημων ελληνικών ποικιλιών σταφυλιού. Το Ασύρτικο της Σαντορίνης και των νησιών του Αιγαίου (40%), το Ξινόμαυρο της Βόρειας Ελλάδας (20%) και την γηγενή αρωματική ποικιλία Μαλαγουζιά (40%). Έχουμε εφαρμόσει οινοποίηση Sur Lie, όπου το κρασί έμεινε για περίπου 4 μήνες μαζί με τις λεπτές οινολάσπες, ενώ η Μαλαγουζιά ακολουθεί φυσική οινοποίηση σε αμφορείς. Το κρασί ζυμώνει με αυθόρμητες γηγενείς ζύμες από το αμπέλι, ενώ δεν εφαρμόζεται φιλτράρισμα, για να διατηρηθούν όλα του τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αλκοολικός τίτλος 12-13%.

Μύτη γεμάτη φρεσκάδα, με αρώματα αχλαδιού, ροδάκινου, λεμονιού, lime, λευκά άνθη εσπεριδοειδών, αλλά και πράσινο αμύγδαλο. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και αρωματική ένταση από ροδάκινο, λεμόνι, αχλάδι, κίτρο, lime και γκρέιπφρουτ. Ενώ εμφανίζει και τη διακριτική ορυκτότητα που χαρακτηρίζει κυρίως το Ασύρτικο.