Αιώρα ήταν η αρχαία ελληνική γιορτή αφιερωμένη στον Θεό Διόνυσο και στον εορτασμό της αποκάλυψης του ετήσιου κρασιού. Ήταν μέρος της τριήμερης εορτής των Ανθεστηρίων, όπου με τελετουργικό τρόπο, την πρώτη ημέρα οι χωρικοί άνοιγαν τους πύθους που περιείχαν το κρασί της χρονιάς και γίνονταν οι πρώτες δοκιμές. Τη δεύτερη μέρα γέμιζαν τους αμφορείς και λάμβανε μέρος η γιορτή της αιώρας, όπου, εν μέσω κρασοκατάνοιξης και πλούσιων δείπνων, νεαρές κοπέλες τραγουδούσαν πάνω σε κούνιες, οι οποίες στερεώνονταν σε κλαδιά δέντρων. Στη σειρά αυτήν τιμούμε αυτή την αρχαία παράδοση ακολουθώντας οινοποίηση χρησιμοποιώντας αυθόρμητες άγριες ζύμες, ενώ το κρασί ωριμάζει για περίπου τέσσερεις μήνες σε μεγάλους πήλινους αμφορείς από την Κρήτη. Τέλος εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και με ελάχιστα θειώδη.
Αποτελείται από ένα μπλεντ τριών ποικιλιών σταφυλιού. Δύο διάσημες ελληνικές ποικιλίες, το Μαυροτράγανο των νησιών του Αιγαίου (35%), και το Ξινόμαυρο της Βόρειας Ελλάδας (40%), και μια διεθνή ποικιλία, το Syrah (25%). Φυσική οινοποίηση με αυθόρμητες γηγενείς ζύμες από το αμπέλι. Στη συνέχεια το ωριμάζει για περίπου 4 μήνες σε αμφορείς, ενώ δεν εφαρμόζεται φιλτράρισμα, για να διατηρηθούν όλα του τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αλκοολικός τίτλος 13-13.5%.
Είναι ένα έντονα φρουτώδες κρασί με πολύ ισορροπημένη γεύση. Μύτη υψηλής αρωματικής έντασης, με αρώματα βύσσινου, μαρμελάδας κεράσι, μούρου, δαμάσκηνου και βουτύρου, ενώ στο βάθος διακρίνονται καπνιστή πάπρικα και νωπό χώμα από το πιθάρι. Στο στόμα είναι μετρίου όγκου, με ισορροπημένη οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Στο στόμα είναι ζουμερό, με κεράσι, βατόμουρο, βύσσινο, καραμέλα βουτύρου, ροζ πιπέρι και βανίλια που γεμίζουν στον ουρανίσκο, ενώ υποβόσκουν νότες νωπού χώματος και ώριμου κασσίς.