Το κρασί ως γνώση

Οινοποιείο Μοσχόπολις, η γνώση

Τρεις γενιές ενασχόλησης με το κρασί

Η ίδρυση του Οινοποιείου έγινε εφικτή χάρη στις πολυετείς προσπάθειες του Δρ. Γεώργιου Γερμάνη, Χημικού Εδαφολόγου με εμπειρία περισσότερη των 30 χρόνων στην αμπελουργία και την οινοποίηση. Ξεκινώντας ως επιστημονικός σύμβουλος σε μεγάλη εγχώρια οινοποιητική μονάδα για 15 χρόνια και στη συνέχεια ως επιστημονικός συνεργάτης σε επιλεγμένα οινοποιεία, έχει αφήσει το στίγμα του στην άνθηση της εγχώριας αμπελουργίας και οινοποίησης τις τελευταίες δεκαετίες έχοντας εξειδικευμένη αρθρογραφία σε διάφορα επιστημονικά και μη περιοδικά.

Μέσω της προσπάθειάς μας να οινοποιήσουμε ποιοτικά κρασιά, αισθανόμαστε και την ανάγκη να διατηρήσουμε τη συσσωρευμένη γνώση δεκαετιών, να την εξελίξουμε και να τη μεταλαμπαδεύσουμε τόσο στις επόμενες γενιές όσο και σε όσους επιθυμούν να μαγευτούν από τον πλούτο εμπειριών και συναισθημάτων που μπορεί να έχει η ενασχόληση με το κρασί. Στην προσπάθειά μας αυτή εγκαινιάζουμε και το wine blog μας, το Moschopolis Wineblog, όπου θα μοιραζόμαστε τις σκέψεις, τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς μας με σκοπό να γινόμαστε όλοι σοφότεροι.

Η νέα γενιά αποτελείται από τρεις ενθουσιώδεις οινόφιλους, τον υιό του Δρ. Γεώργιου Γερμάνη, Θεόδωρο Γερμάνη, διπλωματούχο Ηλεκτρονικό Μηχανικό, κάτοχο ΜΒΑ με σπουδές στη Χημεία, τον γαμπρό του, Δημήτριο Παραλίδη, διπλωματούχο Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό, και την κόρη του, Αλίκη Γερμάνη-Παραλίδη, Φαρμακοποιό.

Η παράδοση της οικογένειας με το κρασί βέβαια ξεκινάει από πιο παλιά, με τον Δρ. Θεόδωρο Γερμάνη (1909 – 2004), πατέρα του Δρ. Γεώργιου Γερμάνη, ο οποίος ήταν διακεκριμένος Γεωπόνος – Αμπελουργός, με σπουδές στο Montpellier της Γαλλίας και με πολυετή πείρα και αναγνωρισμένες διεθνώς έρευνες πάνω σε αυτόχθονες ποικιλίες οινοστάφυλων.

Το κρασί ως Αφοσίωση

Οινοποιείο Μοσχόπολις

Το κρασί ως Γνώση

Οινοποιείο Μοσχόπολις

Το κρασί ως Επιστήμη

Οινοποιείο Μοσχόπολις

Βραβεία

Οι διακρίσεις των κρασιών μας.

Vintage

Κάθε χρονιά ένα νέο κρασί.

Food Paring

Με τι ταιριάζει;